24. oktobra 2014.

Donacija za obdanište u Svilajncu

Predstavnici Regularne Velike Lože Srbije, na čelu sa Velikim Majstorom Rankom Vujačićem, uručili su donaciju u iznosu od 40.000 evra Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu koja je pretrpela veliku štetu tokom majskih poplava u Srbiji.

„Pomaganje najmlađima, prestavlja nam posebno zadovoljstvo. Sakupili smo priloge od naših članova i naših prijatelja iz inostranstva i imamo u planu, da osim ove, pomognemo još neke institucije u Srbiji“, rekao je uručujući donaciju, Veliki Majstor RVLS Ranko Vujačić.

Zahvaljujući se na donaciji, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da će ovom donacijom vrtić do decembra početi da radi punim kapacitetom, a da je novac namenjen obnovi dvorišta i izgradnji igrališta u vrtiću.

Direktor PU „Dečija radost“ Zorica Đorđević, uz konstataciju da je celo dvorište sa igraonicama vrtića stradalo, istakla je da će dvorište zahvaljujući ovoj donaciji dobiti novo, moderno igralište što je veoma važno jer je igra jedna od osnovnih stavki u odrastanju i edukaciji dece.