6. juna 2015.

EVROPSKA KONFERENCIJA VELIKIH MAJSTORA

U subotu 06. juna u Beogradu održana je „Evropska Konferencija Velikih Majstora“ u organizaciji Regularne Velike Lože Srbije – najveći masonski skup ikada održan u našoj zemlji.

Ova konferencija je okupila Velike Majstore regularnih velikih loža i njihove delegacije iz 44 evropske zemlje, uključujući najveće evropske masonske lože, poput Ujedinjene Velike Lože Engleske, Ujedinjenih Velikih Loža Nemačke, Velike Lože Rusije i dr. Ujedno, konferencija u Beogradu predstavlja najveći masonski skup ove godine u svetu.

Na ovom skupu razmatrale su se bitne teme za slobodno zidarstvo širom sveta, sa posebnim osvrtom na doprinos slobodnog zidarstva ukupnom razvoju čovečanstva, a posebno na razvoj u Evropi. Brojni gosti imali su priliku i da se upoznaju sa potencijalima Srbije i da sagledaju korake koje država Srbija i Regularna Velika Loža Srbije preduzimaju u pravcu poboljšanja pozicije naše zemlje u svetu.

U susret „Evropskoj Konferenciji Velikih Majstora“, u petak 05. juna održan je i prijem za sve strane delegacije u Klubu „Privrednik“ u Beogradu.