13. septembra 2015.

MEĐUNARODNI SKUP LOŽA BALKANSKOG REGIONA U BUGARSKOJ

Međunarodni skup Loža, koje su zbratimljene u zemljama Balkanskog regiona, održan je od 04. do 06.septembra 2015. godine u Plovdivu pod nazivom “The Gate of Light” uz pokroviteljstvo Ujedinjene Velike Lože Bugarske. Na pomenutom skupu bile su prisutne delegacije iz Srbije, Rumunije, Grčke, Turske i Makedonije. Tom prilikom je izvršeno bratimljenje naše lože “Avala” sa bugarskom ložom “Dagata na Plovdiv”. Ovom svečanom činu, pored Braće iz RVLS, prisustvovale su i druge delegacije, kao i NU VM i Veliki Oficiri UVLB. Bratimljenje je propraćeno sa mnogo srdačnosti, bratske ljubavi i radosti. Braća D.T, Z.T I N.T su dobili počasno člansto u Loži “Dagata na Plovdiv”.

Na svečanom radu UVL Bugarske Delegacija RVLS je prenela pozdrave NU VM RVLS Br. Ranka Vujačića i Braće iz svih Loža RVLS, sa porukom da se dosadašnja saradnja i uzajamno prijateljstvo naših Loža proširi sa novim uspesima u budućem radu i saradnji UVLB i RVLS.

Na istom radu, naš Brat Velimir-Bata Žugić, posle čitanja pozvanog rada, primio je povelju počasnog članstva u Loži “Perla Slivena”. U obrazloženju počasnog članstva navodi se da se isto dodeljuje Bati Žugiću za izuzetan doprinos u međusobnoj saradnji bratskih loža, kao i za unapređenje i dalji razvoj bratskih i prijateljskih odnosa između UVLB i RVLS.