15. maja 2016.

NAJVEĆE PRIZNANJE VELIKE LOŽE FINSKE

Najuvaženiji Veliki Majstor „Regularne Velike Lože Srbije“, Br. Ranko Vujačić je na svečanom radu, u okviru Godišnje Skupštine „Velike Lože Finske“, dobio najveće priznanje VLF – „VELIKU MEDALJU ZA ZASLUGE – kao priznanje bratske saradnje i za lične masonske zasluge“, koje mu je uručio lično NUVM Finske, Br. Juhani Vuori.

Ovo priznanje, zajedno sa uokvirenom poveljom potpisanom od strane Velikog Majstora VL Finske i zlatnom madaljom na traci, uručeno je danas na svečanosti u Velikoj Loži Finske u Helsinkiju. Inače, ovu priznanje je do sada dodeljeno, uz našeg NUVM, još samo Velikom Majstoru UVL Nemačke, Br. Kristofu Bozbahu.
Na Svečanoj Trpezi kojoj je prisustvovalo više od 600 zvanica (uključujući sve Velike Lože Severne Evrope), a koja je održana nakon ritualnog rada, Veliki Majstor RVL Srbije, Br. Ranko Vujačić, održao je pozdravni govor u ime svih dvadesetak stranih delegacija i Velikih Majstora i zahvalio se NUVM Finske, kao i Braći iz Velike Lože Finske na ovom velikom priznanju koje mu je dodeljeno i za koje je rekao da ga smatra priznanjem za uspešan rad i razvoj masonerije, ne samo u Srbiji, već i u celoj jugoistočnoj Evropi.