30. marta 2015.

Zajednički rad Loža „EVROPA“ iz Tuzle i Beograda u Sarajevu

Na poziv Braće iz Lože „Evropa“ iz Tuzle obavljen je zajednički Ritualni rad sa Ložom „Evropa“ iz Beograda u Sarajevu 28.03.2015. kao uzvratna poseta Braći koja su obavila takav zajednički rad u Beogradu 08.04.2014. Prve i veoma pozitivne utiske o visokom stepenu organizacije i ozbiljnosti kojom je Loža Evropa iz Tuzle pristupila organizaciji događaja stekli su se već pri dolasku u Sarajevo. Pored Uvaženog Starešine i članova Lože Braću iz Beograda dočekao je i Veoma Uvaženi Veliki Sekretar Velike Lože u Bosni i Hercegovini. Domaćini su organizovali obilazak Sarajeva. Uz prijatnu i opuštenu atmosferu, kao i vreme koje je išlo na ruku, Braća iz Beograda imala su priliku, neki ponovo, a neki po prvi put, da uživaju u znamenitostima Sarajeva.

Ritualni Rad je održan u Hramu koji je vlasništvo Velike Lože Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gde su članovi Lože „Evropa“ iz Beograda imali priliku da vide svu pažnju i ljubav koju su Braća uložila u sređivanje svog doma. Na samom Radu na Prvom stepenu pored devetorice Braće iz Beograda prisustvovalo je i oko četrdesetoro Braće iz Lože „Evropa“ iz Tuzle, ali i predstavnika svih ostalih Loža iz BiH, Sarajeva, Banja Luke i Mostara.

Po završetku Rada domaćini su organizovali svečanu večeru, takođe u samom Hramu. U sjajnoj Bratskoj atmosferi Braća su imala prilike da se bolje upoznaju i predstave rad Lože „Evropa“ iz Beograda, ali i rad i dostignuća cele RVLS.

Jednoglasna ocena prisutne Braće bila je da je zajednički rad bio veoma uspešan. Osnovni ciljevi ovog rada: širenja Bratskog lanca, zajedničkih slobodnozidarskih vrednosti i traganje za Svetlošću i slavom duha, u potpunosti su postignuti. U nameri da se pozitivni doprinos dalje nastavi, dogovorena je nova uzvratna poseta Braće iz Lože „Evropa“ iz Tuzle, ali i Braće iz ostalih Loža, kao i redovno godišnje obavljanje zajedničkog Ritualnog rada.